Hard Bargain, Emmylou Harris

Emmylou Harris
Picture by AnnaKika on Flickr

De afgelopen dagen zijn er veel recensies verschenen over het nieuwe album Hard Bargain van Emmylou Harris. De meeste kritieken zijn lovend en dat is volkomen terecht. Als fan durf ik te beweren dat dit het beste album is dat ze tot op heden heeft gemaakt. De liedjes op deze CD zijn grotendeels geschreven door Emmylou en dat is natuurlijk een creatieve prestatie van jewelste. In een paar nummers herdenkt ze haar overleden vrienden en muzikanten Gram Parsons en Kate McGarrigle. De laatste naam kom je samen met de naam van haar zuster Anna regelmatig tegen op Cd’s van Emmylou. Dit prachtige album is gemaakt door Emmylou en twee andere geweldige muzikanten, Jay Jocye speelt gitaar en keyboards en Giles Reaves is verantwoordelijk voor drum en keyboards. De nummers zijn mooi gearrangeerd en af en toe weet je niet wat je hoort… zo fantastisch klinkt het. De meeste nummers raken me diep en toen ik ze voor het eerste hoorde zat ik met tranen in mijn ogen te luisteren. De liedjes op dit album zijn warm en erg intiem. Alle elf nummers zijn geweldig, ik kan amper een voorkeur noemen, maar Home sweet home en Cross yourself spreken me nog iets meer aan dan de rest. Vrijdag 3 juni gaan we naar het concert dat Emmylou Harris samen met haar band Red Dirt Boys geeft in Carré! Dit album verscheen op mijn verjaardag, geweldig dat ik het op die dag ook cadeau kreeg van mijn man!